ADHD/Autisme

Homeopathische kinderpraktijk voor Acute en Chronische  ziektes,

Gevestigd in Bergschenhoek en Houten 

Nathalie van der Stelt,  Klassiek homeopaat en  R.HomĀ® , lid  NWP. 


Consulten worden vergoed door alle zorgverzekeraars en vallen buiten het eigen risiso


ADHD /Autisme


Voor Kinderen met ADHD kan homeopathie geweldig helpen. Geen ritalin of concerta, maar op een natuurlijke wijze.


Hyperactieve kinderen werden ze vroeger genoemd, tegenwoordig heten ze met een lelijk woord ADHD-kinderen (Attention Deficit Hyperactivity Disorder); in de dagelijkse praktijk hebben we het over kinderen die niet stil kunnen zitten, snel afgeleid zijn, iedere impuls volgen zonder na te denken en die (in tegenstelling tot hun omgeving!) maar nooit moe lijken te worden.


Bij veel kinderen blijkt hun ADHD juist een vorm van hoog gevoeligheid te zijn (zie onder kopje hoog gevoelige kinderen), maar niet in alle gevallen zijn ADHD en PDD-nos een vorm van hooggevoeligheid maar kunnen ook veel te maken hebben met de  omgeving waarin het kind opgroeit en de ervaringen die iemand te verwerken heeft gehad. Bijvoorbeeld huiselijk geweld, verslavingsproblematiek van (een van ) de ouders, psychische problemen van (een van) de ouders, emotionele verwaarlozing, kindermisbruik, (v) echtscheiding, uithuisplaatsing, etc. Dergelijke situaties staan los van een evt. aanleg voor hooggevoeligheid en kunnen zelfs ook gedragskenmerken bevatten  horend bij gedragsstoornissen als OCD en ODD tot gevolg hebben.

 


Ritalin


Steeds vaker wordt sterke medicatie ingezet bij ADHD-kinderen, met name Ritalin; dit geneesmiddel bevat tegenstrijdig genoeg een soort amfetamine die bij deze kinderen juist de impulsiviteit afremt en daardoor de concentratie verbetert. De effecten op langere termijn zijn vaak onduidelijk en er zijn de nodige bijverschijnselen.


Een mooi stuk tekst over ADHD en ritalin gebruik vond ik in het Boek "Hoe voorkom je ADHD? .. door de diagnose niet te stellen" van Psycholoog Laura Batstra


Zij schrijft:


Als iemand die van nature zwijgzaam is een spraakwaterval wordt na een aantal biertjes, betekent dit dan dat zwijgzaamheid werd veroorzaakt door een alcoholtekort ?


Als je kiespijn hebt en een aspirientje verzacht de pijn, betekent dit dan dat de kiespijn veroorzaakt werd door een tekort aan aspirine in je bloed of hersenen ?


Het goede antwoord is in beide gevallen natuurlijk nee. Als een kind die zich op school slecht concentreert beter op gaat letten nadat het ritalin heeft geslikt, betekent dit niet automatisch dat het voor die tijd een tekort had aan het stofje dat vrijkomt na ritalingebruik. Als een kind beter gaat opletten na het slikken van ritalin, bewijst dat absoluut niet dat het kind ADHD heeft. De meeste mensen kunnen zich beter concentreren nadat ze Ritalin geslikt hebben. 


Ik ben het hier helemaal mee eens.


Maar ook voedingssuplementen als Vis olien en magnesium hebben positieve effecten op de concentratie en daarnaast Homeopathische middelen: zonder negatieve bijwerkingen !

Sterker nog! Veel kidneren die de diagnose ADHD hebben, hebebn vaak een tekort aan bepaalde vitaminen. Ik zal jullie helpen om dit uit te zoeken, zodat we dit verder kunnen aanvullen. 


Homeopathische middelen bij ADHD


Er zijn heel veel Homeopatische middelen die goed werken bij kinderen met kenmerken als slechte concentratie, bewegelijkheid, impulsiviteit. Daarbij kijkend naar de totale persoon, kies ik een persoonlijk middel die voor uw kind zal helpen om weer wat rustiger te worden zodat school en andere bezigheden hem of haar weer wat makkelijker afgaan.Rugzakje vrij


Naast Kinderhomeopathie ben ik voor alle kinderen met problemen op school een extra tak binnen mijn bedrijf

gestart: Rugzakje vrij


Zie website:  www.rugzakjevrij.nl
Een interessant interview over het onderwerp ADHD: https://www.youtube.com/watch?v=_wt0evUQEs0


En zelf heb ik een column in het tijdschrift Spiegelbeeld geschreven over dit onderwerp.